everyone wants to change the world is.everyone wants to see the world happy..but no one realises that,to make this world a happy place to live,you have to change yourself,your heart and not the world....

Sunday, September 25, 2011

Syukran~~~

Syukur Alhamdulillah segalanya berjalan dgn lancar...Insyallah dlm masa beberapa bulan lagi,dpt lah kami tinggal di rumah baru...Insyaallah...macam tu la orang2 kata.setiap kelahiran ada rezekinya.Alhamdulillah,ini bermakna rezeki daripada kelahiran qistina,anakku...rezeki dpt rumah baru! :)

memang sebelum ini,aku dan en.hubby survey2 rumah,utk kami beli..Alhamdulillah,kini dpt juga...area selayang..rezeki qistina la kan...last week berjumpa dgn lawyer utk bincangkan segala urusan jual beli rumah tersebut.cuma kemungkinan lambat sedikit kerana tanah tersebut mempunyai sekatan.jadi,terpaksa tunggu consent letter drpd land office utk kelulusan memindah milik atas nama kami.berbeza jika membeli rumah yg tanahnya freehold...

rasa mcm betul2 merasai indahnya kehidupan ini..satu persatu kami dpt rasakan..menjadi seorag ibu dan ayah...memiliki harta sendiri..mmg sykur sgt dpt upgrade ke satu tahap yg memberi rasa puas hati pd kami...Alhamdulillah...kalau mula2 kahwin,nk punya segalanya,memang susah la kan...so,bila kami pergi dari satu tapak ke satu tapak,ianya membuat kami menghargai dgn apa yg kami ada sekarang ni...dan itulah dikatakan rezeki dr Allah.....

aku cuma berharap supaya aku tidak lupa diri bila punya segalanya...memandang org yg di bawah kita lagi baik drpd memandang org yg di atas kita..dgn ada apa yg aku ada sekarang ni sudah cukup bersyukur sebenarnya...Alhamdulillah... :)

*mana tau rezeki anak kedua nanti,dpt tukar kereta besar ke....hehehhe.Insyallah....
Post a Comment