everyone wants to change the world is.everyone wants to see the world happy..but no one realises that,to make this world a happy place to live,you have to change yourself,your heart and not the world....

Sunday, October 9, 2011

kepenatan!

Dah lama x buat aktiviti yg melibatkan makan masa dari pg sampai malam.huh!sgt la penat!tp amat menyeronokkan.......

7 am. - siap kan diri utk pergi ke program motivasi office di zoo negara.zoo negara??!!
9 am. - sampai di zoo tp hanya ada 3 org shj.aku ingat,aku yg paling lambat.hehe.sampai je,on camera dslr utk
Menjadi fotografer yg x bertauliah.ahaks!mula la kaki berjln2 sini sana utk snap gambar2 yg agak2 sesuai.
Ingat x letih ke??
9.30 am- semua dah sampai dan boleh dah masuk ke dlm zoo.mula2 terfikir.eh!zoo ni kan besar.x kan nk jln kaki kot!
Penatnya!tp bila dh masuk.tgk2 ada bus kecil yg menggunakan kuasa bateri yg akn bwk kami pusing2..hehehe.
11 am. - pergi ke satu tempat di mana ada pertunjukkan binatang spt burung dan anjing laut.sgt comel la binatang tu..
12 am. - sudah lebih kurang 1 jam kami tgk pertunjukkan itu,kami di pun pergi ke Wild Restoran yg mmg ada di dlm zoo
Apa lagi!melantak lah.punye lah lapar perot ni.hehehehe.so aktiviti dlm restoran tu,ialah makan dan sesi potong
Kek..
1 pm. - ok..semua dh boleh bersurai..
1.30 pm- sampai je umah mak,rehat2 dan bg susu kat qis,pls tu terus masak fried macaroni,utk jamuan hari lahir aku
Dan anak buah aku...bila dah masuk dapur,berpeluh2 jd nya.huhuhuhu.
6 pm. - bila dah abis memasak dan mandikan qis,terus gerak ke rumah kakak ku di Taman Gombak Permai,kerana jamuan
Di adakan di sana..
6.30pm - ketibaan en.hubby di rumah kak yah,dan sesi potong kek pun bermula..alisya dan aku
Tiup lilin..heheheehe.
9 pm - majlis pun selesai..kemas2 dan cuci pinggan mangkuk.lps tu bersihkan diri.mandi lah!bau bucuk bdn ni..huhuhu.


pada mulanya program motivasi ini nk diadakan di genting..tp ada byk sgt mslh yg x dpt dielakkan,terpaksa lah kami tukar plan..so,pergi ke zoo negara je la..huhuhu. actually,program motivasi ni bkn lah satu program yg rasmi pun.pengurusan hanya menamakan ianya shj.sbnrnya pengurusan suruh kami buat adalah utk mengeratkan lg siratullrahim antara staff dan utk menghilangkan stress bekerja..tp mmg seronok..kami seperti sebuah keluarga..syukur Alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar..

Dan utk jamuan hari jadi aku n alisya tu.sbnrnya plan nak buat hari jumaat mlm..tp disebabkan kakak aku ada dinner sempena 60thn epf,so,ditundakan pada hari isoknya..apa2 pun,wlpun penat,tp seronok gile bila dpt bersama family..Tq Allah.. :)
Post a Comment