everyone wants to change the world is.everyone wants to see the world happy..but no one realises that,to make this world a happy place to live,you have to change yourself,your heart and not the world....

Friday, August 24, 2012

Picnic di Batu Feringhi, Pulau Pinang

Weeeee! Hari ni dah masuk syawal ke 6 kan. Sekejap sungguh masa berlalu. Aku masih berada di Penang. Insyaallah, esok baru pulang ke KL...

Entry kali ni nak share tentang family picnic di Batu Feringghi,  Pulau Pinang pada hari rabu iaitu raya ke 4. Sgt best! Seawal jam 10 pg kami bertolak dari rumah dan 4 kereta konvoi ke sana. Kami pergi ke sana melalui ferry. Yg terujanya, kereta kami yg dok atas ferry tu! First time aku naik ni. Sebelum ni, aku ke sana melalui jambatan pulau pinang. Tp kali ni, menaiki ferry. Hehehehe. Gayat jgk sebenarnya..

Lebih kurang jam 1 ptg kami sampai ke pantai Batu Feringghi. Lepas bentang tikar dan keluarkan bekalan yg kami bawa, terus je kami belasah makan. Masing masing kelaparan. Huhuhu.. My lil qis, sgt lah suka bila nampak air laut. Terus je si kecik tu, berlari lari nak ke laut. Aduhai.. Penat nak mengejar si kecik tu. :-!

Tak sampai 1 jam mcm tu, air dah mula pasang. Terpaksa kami beralih tempat yg lebih tinggi lg. Klu tak abis tikar kami kena pukul dek ombak. Huhuhu..

Ok selamat melayan gambar kami sepanjang perkelahan tersebut! :D

Published with Blogger-droid v2.0.6
Post a Comment