everyone wants to change the world is.everyone wants to see the world happy..but no one realises that,to make this world a happy place to live,you have to change yourself,your heart and not the world....

Friday, November 16, 2012

Aquaria KLCC



Assalammualaikum....
Agak2, korang pernah tak pergi Aquaria yg terletak di KLCC?  Terutamanya yg duduk di KL ni.?? Ala.... Aquaria tu tempat yg ada byk ikan laaa....Hehehehe... So! Entry kali ni, aku nak share dgn kwn2 semua pengalaman aku ke sana. Actually, ni second time aku g Aquaria tu.....

laluan ke Aquaria


Memang dah rancang nak ke Aquaria since my family in law nak dtg KL ni kan... So nak bawak lah dorang jalan2.. Mula2 tu, plan nak ke Desa Waterpark. Tp, aku ni mmg tak suka basah2. Payah lah.... Huhuhu. So, pilihan ke Aquaria tu, mmg pilihan yg sesuai. Dekat dan relax. Hehehe..

tempat utk beratur
Tiket utk org dewasa berharga RM35. Untu kanak-kanak pula, RM30. Masa hari yg aku pergi tu, mmg ramai la sgt org.. Beratur pun panjang je.. Almaklumlah, cuti sekolah tambah pula public holiday. Jadi, ibu bapa ambil kesempatan lah membawa anak2 mereka ke situ... First entry, di sebelah kiri, dah nampak aquarium yg di dlmnya ada ikan Piranha. Tak ada lah besar sgt ikan tu.. Tp bila time pihak aquaria bg makan, mmg seram je tgk. Sekejap je makanan tu boleh habis. Ala.. Sama mcm dlm filem tu lah....

Piranha
Emm, kat dlm2 aquaria tu, mmg boleh tgk mcm2 ikan yg tak pernah kita tgk. Pelik2, rupa ikan2 tu.... Ada satu tempat ni, mcm terowong dan kita boleh lihat, tepi dan di atas ikan2 tu berenang2. Seolah2, mcm kita di dalam laut lah... Mmg real. Nampak biru je.... Shark pun ada. Tgk gigi dia, mmg tajam. Ada lah gambar yg aku snap...

Electric Eel
So, kalau korang nak rasa keseronokan di Aquaria tu, pergi lah yer.... Sekali seumur hidup pergi kan... Lagi pun bangga la sikit kat Malaysia ni boleh ada tempat mcm Aquaria tu. Ingat kat negara luar je ada??!

Ok.. Now masa utk korg layan gambar2 kamo sewaktu di sana.











Iguana

weird fish
Byk ikan kat belakang tu....

Shark

shark lagi
Qistina nangis takut....
tunnel
I dare you!!
sgt cantik!!
Yu Bodo
hehehhee

Published with Blogger-droid v2.0.8
Post a Comment