everyone wants to change the world is.everyone wants to see the world happy..but no one realises that,to make this world a happy place to live,you have to change yourself,your heart and not the world....

Saturday, June 9, 2012

Lawatan ke Zoo :D

Assalammualaikum... sempena school holiday ni korng semua pergi mana?? mesti pergi becuti jauh2kan? aku tak ke mana pun.. sebab sibuk dgn examkan... tp Alhamdulillah exam dah abis dah... so boleh lah merehatkan minda :)

Since,family mertua ada kat KL ni, kami pun decide nak pergi membuat lawatan ke Zoo Negara saja... lagi pun, mmg dah lama sgt nak bwk qistina ke zoo....

So,lebih kurang jam 12 tengah hari,kami pun bertolak ke zoo. perjalanan pun hanya memakan masa 15 minit sahaja.. bertolak dari rumah aku yang terletak di Gombak.. sampai2 di zoo saja, parking yg pihak zoo sediakan,telah pun penuh.  tapi nasib baik ada jgk parking di tepi2 zoo tu....

so,kami masuk lah ke dalam zoo tu.... total harga tiket RM86... 5 dewasa dan 1 kanak2. sepatutnya qistina tak perlu bayar..tp tak tahulah e.hubby tu terbeli agaknya... :) 

zoo negara!

sgt teruja tgk haiwan2 di zoo tu. cewah! mcm lah tak pernah tgk haiwan. hehhehehe...
Tak ada lah... Cuma rasa seronok lah dpt bwk qistina pergi ke zoo tu... Tp masa sampai2 tu,Qistina boleh tido pulak.. Kesian qis. Yer lah.. Awal2 pagi dah bgn.

si kecik tidur dgn nyeyak

So mcm2 haiwan lah yg kami tgk.. Boleh belajar nama specific haiwan2 tu kan! Haiwan yg paling aku suka ialah tapir atau cipan. Sebab ia mengingatkan pada seorg perempuan. Herk??! Hehhee..

gajah yg dah tua kot...


ayam belanda pakai songkok :)

my sweetheart :)

muka qistina mengantuk

Emmm,hampir 3 jam jgk lah kami meronda2 di zoo tu. Lps ty kami singgah mandi sungai di Kemensah pula.. Qistina pun mandi jgk.. :)

mandi sungai dgn babah

Lepas mandi tu,dah tentu perut pun lapar. Jadi, kami singgah makan di Fiske Stick House di Keramat AU2.. Aku dan mak mertua makan asam pedas ikan pari. Yg lain2 semua makan western.. Tp makanan kat situ mmg sedap2 tau!!

Chicken Chop. sgt sedap!

lamb Chop. sedap jgk!

Beef Stew. lg sedap!


Memang seronok kalau sekali sekala jln2 spend time dgn family sambil2 merehatkan minda ni.. Korang pun, klu ada masa terluang, bwk lah family korang jln2 atau bercuti bersama. Sure hati korang puas daripada asyik melepak dgn kwn2 je. Hehehe..
Post a Comment