everyone wants to change the world is.everyone wants to see the world happy..but no one realises that,to make this world a happy place to live,you have to change yourself,your heart and not the world....

Sunday, April 26, 2015

Pad Avail dan Pad Lexee

Assalammualaikum...

Oleh kerana masa byk terluang ni, boleh lah aku menghapdate entry. hehe. study pun dah abis. Alhamdulillah. masa tu byk lah boleh luangkan dgn family.. :)

Ok.. entry kali ni aku nak share tentang tuala wanita @ pad yang aku gunakan sekarang ni. masih lagi tidak boleh lari dari cerita endo. hehehe. 

sebelum ni, aku hanya pakai pad jenama-jenama biasa yang byk dijual di luar sana tu.. tapi, hasil pembacaan, mengatakan pad biasa tu menggunakan kertas-kertas recycle. yang boleh mengakibatkan pelbagai penyakit rahim. Wallahualam.. sebabnya, ramai je yg guna pad brand biasa tu, tapi sihat walafiat je... mungkin, ikut body seseorang lah... 

So, bagi aku yg ada penyakit endo ni, aku pun beralih kepada pad jenama avail dan lexee. bukan apa, aku hanya ingin mengelakkan saja pengakit endo tu dari berulang. mcm aku ckp lah... aku hanya berusaha.. yg lain-lain tu, Allah yg tentukan.. kwn baik aku punya testimoni, katanya senggugut dah ok bila dia gunakan pad lexee. ada kakak kat office aku, tp lain department, katanya senggugut dia dah hilang lepas guna pad avail. haa... oleh itu, aku buat keputusan utk beli kedua-dua brand pad ni. pad avail aku kurang suka, sebab bau herba nya terlalu kuat. kdg2 kat ofis tu berbau je rasa. bila pergi shi shi ke toilet, bau kuat sgt. yg tak suka tu lah sebenarnya ubat kan! 

So, disebabkan tak suka dgn bau tu, aku hanya pakai pad avail diwaktu malam sahaja pada hari period. siang hari aku akan pakai pad jenama lexee kerana bau pad ni harum.. bau bunga melur. utk hari-hari yg tidak period, aku gunakan pantiliner lexee. aku suka kedua-dua pad ni, sebab bila pakai tu berangin saja.. hehe. 

Ehsan Google

Yg ni lah gambar pad lexee tu..

Sedikit perkongsian kebaikan pad lexee ni :

Mencegah penyakit kanser servik :
  1. Mencegah Fibroid
  2. Memulihkan Senggugut
  3. Membaiki Sistem Kesuburan Wanita
  4. Merawat Jangkitan Vagina
  5. Mengatasi Ketidakseimbangan Hormon
  6. Menghindarkan Penyakit  Dan Fungus
  7. Menyedut Kotoran Yang Tersimpan dan Tersekat Dalam Rahim
  8. Mencegah Bau Yang Tidak Selesa
  9. Merawat Masalah Keputihan
  10. Membuang Toksin
  11. Menghilangkan Radang dan Bengkak
  12. Menghilangkan Kegatalan
  13. Membunuh  Kuman
  14. Menyegarkan Dan Sangat Selesa
  15. Bersifat Antiseptik
Ehsan Google

Yg gambar di atas tu pula, ialah pad Avail.


Juga sedikit perkongsian kebaikan pad avail ini : 

1)Senggugut
2)Kegatalan, Keputihan, Kekuningan
3)Masalah berbau
4)Memperbaiki kitaran haid yg tidak stabil/menentu
5)Mencegah pembentukan fibroid
6)Kesukaran mengandung akibat masalah saluran peranakan
7)Mengeluarkan darah beku dalam rahim terutama selepas bersalin atau keguguran
8)Menghilangkan dan melegakan sakit belakang ketika haid
9)Masalah kencing tak lawas
10)Mencegah dan mengelakkan kanser/barah

So, fungsi kedua-dua pad ni lebih kurang sama je kan... mcm pad avail tu, senang nak dapat. sebab kebanyakkan farmasi atau kedai-kedai yg jual jamu mesti ada jual pad ni. kalau pad lexee tu, ada agent yg jual.. so kena cari agent. mcm aku, beli kat kakak office je.. sebab dia mmg agent. 

Harap entry ini memberi manfaat kepada pembaca semua.. 

Post a Comment