everyone wants to change the world is.everyone wants to see the world happy..but no one realises that,to make this world a happy place to live,you have to change yourself,your heart and not the world....

Thursday, August 1, 2013

Iftar SMEKSES 2013

Assalammualaikum...

Sejak dua menjak ni, rajin pulak diri ni nak menghapdate blog. kih kih kih.. well... sementara free ni kan, so tak menjadi masalah lah utk aku share story kat blog daku ni....

Ok... macam biasa.. setiap tahun akan ada event buka puasa bersama dgn geng sekolah Selayang. budak sekolah rendah dan menengah lah.. sama je.. sebab antara kami mmg kwn dari sekolah rendah dan terus ke sekolah menengah yg sama.

Event kali ini, aku jadi organiser . so, di dalam group chat facebook, aku discuss dgn kwn2 yg rapat, kwn2 yg biasanya akan join event every year. so.... discuss dan discuss, kami pun bersetuju utk buat event ni di restoran Jombali yg terletak di Setapak pada hari ahad 28 Jun 2013.

Aku siap buat invitation lagi di FB utk invite kwn2 yg berjumlah 64 orang. tapi mcm biasalah.... bkn semua dpt join kan.. dan kebiasaannya muka yg sama jer.... kih kih kih.. mak tak kisah nok.. yg penting mak happy dpt jumpa kwn2 yg dh lama tak jumpa tu...


candid
Gambar di atas tu adalah di antara gambar candid.. hehehe.. time ni tgh tunggu kwn2 yg lain sampai.... yg penting kwn baik mak ada. #abby. :) So yg confirm dtg utk iftar bersama adalah 20 orang. mmg tiap2 thn lebih kurang tu je....

Kalau nk di compare dgn tahun selepas SPM kali buat event ni, mmg byk bezanya... dulu masing2 hadir bujang. sekarang hadir membawa pasangan dan anak! begitu cepat masa berlalu kan... bila berjumpa tu, mmg mcm2 lah story yg nak di kongsi. almaklumlah... bkn selalu boleh jumpa.. klu borak kat whats app tu, bkn nya boleh cerita byk pun... kan...

mereka semua...

Restoran Jombali ni agak ok.. selesa... dan yg penting makanan kami bkn buffet tp ala carte.. so, tak ada lah membazir sgt. lagi pun, bkn kami ni jenis makan byk.. so... dr segi makanan ok.. best.. service pun laju....

Event seperti ini sebenarnya dpt mengeratkan lagi persahabatan sesama kita... terpulang pd yg nak menilai mengatakan bahawa event seperti ini, membazir.. buang masa lah.... terpulang! bg aku setahun sekali berjumpa tidak menbazir dan tidak lansung membuang masa. aku sgt menghargai kwn2 yg sanggup hadirkan diri..



Gambar di atas itu pula adalah orang2 yg join event tersebut... walaupun tidak seramai mana, tapi ia sgt happening!! suami kwn2 ku yg sgt best.. semua tidak sombong. hehehe.. Alhamdulillah, mmg bersyukur kerana Allah permudahkan segalanya. dan semoga tahun depan dapat berjumpa lagi.. Insyaallah.... 



sahabat baik ku....


Post a Comment