everyone wants to change the world is.everyone wants to see the world happy..but no one realises that,to make this world a happy place to live,you have to change yourself,your heart and not the world....

Saturday, March 2, 2013

My New Handphone!

Cewah....

Macam poyo pulak nak update pasal beli hp baru kan... hehehehe. eh suka hati aku lah!Blog aku kan???!!
Akhirnya.... hari tu sibuk nak pening kepala nak beli hp kan.. mula2 tu nak beli IP5 or Note 2 kan... sudahnya, dua-dua tu terkeluar dari listing! hassiisshhh!!

So, hp apa yg aku beli erk..... Di sebabkan rasa rugi beli Note 2 or IP5, sebab aku dah ada Galaxy Tab, so, aku membuat keputusan utk membeli Blackbeery saja ok. Aku mmg peminat tegar BB. Aplication BBM nya membuatkan aku suka. Walaupun ada Whats App, tp BBM lain ok!!

Hp BB yang aku maksudkan itu ialah Blackberry Torch 9800.. Weeeeeee...!! Aku tak kisah org nk kata aku ketinggalan zaman sb masih pakai BB lg. Eh.... duit aku kan.... Suka hati aku lah.... Macam aku kata td, aku dah ada Galaxy Tab.. Lagi pun, klu pakai BB ni, BIS dia, sgt murah ok... RM20 minimum. Mcm sekarang ni aku dah convert ke Postpaid, monthly BIS yg aku kena bayar hanya lah, RM40. Klu dulu pakai Prepaid, maxis just tolak kredit RM20 saja... 8 tahun aku pakai Prepaid nombor maxis tu tau.... huhuhu.. aku rasa jimat sgt masa pakai Prepaid dulu...

Ok2... Lari tajuk pulak. Nak tgk mcm mana bentuk hp BB Torch 9800 tu???

Google Image
 Haaaaa... Tu dia!! ok tak?? hehehe... ala...model ni dah lama dah.. last year rasanya.. aku suka sb ada touch screen and keypad. Aku laju menaip klu pakai keypad ok. Actually, model ni ada 3 colour. Black, Red And White. Klu kata BB, mesti lah Black kan.. Tapi, aku dah bosan dgn colour hitam. SO, pilihan aku adalah colour Putih!! Merah maroon tu, mcm tak sesuai pulak dgn aku.. Penjual kedai hp tu pun kata benda yg sama. hehehehe

BB Torch 9800 Red & White

Yang putih tu lah aku punya.... nampak mcm biasa kan... tp klu tgk live, menarik jgk tau... huhhuhu... Sebab utama beli hp baru, ialah BB Curve 8250 aku tu, dan mcm 'hidup segan, mati tak mau'..... ye lah.. 2 tahun kot aku guna... Si Qistina pun asyik campak2 je.. mana tak jahanam.....

Syukur lah, ada rezeki sikit utk beli hp baru... harga pun tak sampai ribuan ringgit... Alhamdulillah.... :))
Mudah2an, hp ni lama lah bertahan... mcm BB lama aku tu....


Yang atas ni, gambar Samsug Galaxy Tab mcm aku punya... ;)
Post a Comment